17 januari 2018 woonevent in Nieuwegein

Wil je een andere woning, maar zie je door de bomen het bos niet meer op de woningmarkt?

Op woensdag 17 januari 2018 organiseert Floqz, samen met 2 makelaars, een hypotheekadviseur, een ontwikkelaar, de gemeente Nieuwegein en de 3 woningbouwcorporaties een WoonEvent in buurtplein de batau voor de middeninkomens.

Voor wie organiseren wij het WoonEvent?
 Mensen (oud en jong) die in een sociale huurwoning wonen en willen verhuizen naar een koopwoning, vrije sector huurwoning of aangepaste woning;
 Starters of zij-instromers (bijvoorbeeld als gevolg van een relatiebreuk), die teveel verdienen voor een sociale huurwoning;
 Mensen in een kleine koopwoning, die willen verhuizen naar een middelgrote koopwoning of vrije sector huurwoning;
Waarom organiseren wij het WoonEvent?
De bovengenoemde mensen, komen moeilijk aan een woning. Er is niet veel aanbod, maar er zijn ook veel vragen. Op het WoonEvent beantwoorden we uw vragen, en zoeken we samen naar oplossingen die passen bij uw woonwens. Dat geeft voor u nieuwe inzichten en mogelijkheden. De onderstaande vragen komen wij veel tegen:

 Welke woonwensen heb ik?
 Welke mogelijkheden, qua financiering heb ik?
 Welke regelgeving geldt er in de commerciële huur en in de koopsector?
 Is verhuizen naar bestaande woningen bete, of wordt het nieuwbouw?
 Welke andere woonvormen zijn er en kunnen we gezamenlijk wat opstarten?
 Welke beschikbare woningen zijn er en waar vind ik ze?
Wat gaan we doen op het WoonEvent?
We starten met het in kaart brengen van uw woonwens. Wilt u een buitenruimte? In welke wijk wilt u wonen? Is een bergruimte nodig? Etc.

Vervolgens gaan wij met elkaar en de aanwezige specialisten na welke mogelijkheden u heeft op de woningmarkt. Is kopen of huren interessant? Is een tijdelijke woning een oplossing, of een nieuwe woning? Welke beschikbare woningen passen u? Kunnen we gezamenlijk hele andere oplossingen bedenken?

Om een goede persoonlijke begeleiding te kunnen geven, werken wij in 2 groepen van 50 personen. Groep 1 van 19:00-20:30 en groep 2 van 20:30-22:00.

Onze aanpak biedt u alle informatie die u nodig heeft om uw keuze te maken op de woningmarkt en dat in slechts 1,5 uur tijd. Erg efficiënt, leuk en inspirerend!

Spreekt dit evenement in Nieuwegein en omstreken je ook aan? Meld je aan op de site.
@Hylke @joyce_hartogh @vos.oscar @kkrijgsheld

Hallo,
Waar wordt het gehouden?

Hey Joyce, leuk dat je erbij bent! Het is op Dukatenburg 1 in Nieuwegein, aan Buurtplein Batam.

Nog 1 dagje en dan is het zover. Wij zijn heel benieuwd of onze aanpak de deelnemers verder gaat helpen in deze niet-doorzichtige woningmarkt. Kunnen we transparantie bieden? Kunnen we met de specialisten alle vragen beantwoorden? Kunnen we mensen verder helpen door een inspirerend gesprek te organiseren? Gaan de deelnemers elkaar onderling helpen?
Via het WoonEvent en onze samenwerkingspartners gaan we het forum flink laten groeien. Op naar een vraaggestuurde woningmarkt! Hebben jullie tips en trucs waarmee we jullie verder kunnen helpen op dit forum? Laat het ons weten.

Gisteren het eerste WoonEvent georganiseerd. Ongeveer 40 bezoekers hebben we op weg kunnen helpen met hun woonvraagstuk. Leuk om @joyce_hartogh te zien. @joyce_hartogh, hoe heb jij het ervaren?

Zodra de foto’s en tekeningen binnen zijn, laten we wat zien op dit forum.

Voor nu gaan we het WoonEventmodel verder verbeteren en contacten leggen met andere gemeenten. Misschien ontmoeten we jullie bij een van de volgende WoonEvents.

Voor de nieuwe forumgebruikers; wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen op het WoonEvent. Wat hebben jullie geleerd of duidelijk gekregen?

Gisterenavond vond ik erg fijn! Vooral over hypotheken ben ik heel goed geholpen. Mij was verteld eerst dat ik geen hypotheek kon krijgen, omdat ik alleen ben. Er was een adviseur aanwezig en die heeft mij een heel stuk wijzer gemaakt en heb ook zijn kaartje gekregen om een afspraak te maken, zodat wij het verder kunnen berekenen. Verder nog andere mensen gesproken over het zoeken naar een woning en eventuele tips. Voor mensen die met vragen zitten of van het kastje naar de muur gestuurd worden is dit een hele fijne avond!

1 like

Top! Dank voor je terugkoppeling. Ben heel benieuwd wat de afspraak met de hypotheekadviseur je oplevert.


Deze prachtige verbeelding van het WoonEvent geeft goed weer wat voor soort onderwerpen besproken zijn. Deze week geven we op onze website een uitvoerige terugkoppeling met tekeningen en foto’s.