Locaties Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in provincie Utrecht

Sommige woningzoekenden willen zelf aan de start staan van een nieuw woningbouwproject (CPO). Eerder besprak ik dat op dit forum met @Wonenindetoekomst en schreef een blog. Ik ga graag met dit nieuwe onderwerp/thema op zoek naar locaties in de provincie Utrecht die zich lenen voor een mooi project. Dat kunnen lege kavels / stukken grond zijn, maar ook lege gebouwen, die herbestemd kunnen worden. Zie jij mogelijkheden, of denk je dat mogelijke locaties geschikt zijn? Post ze hier!

1 like

Een eerste site, die ik tegen kom is deze. Ik vraag mij echter wel af of dit actueel is.

In Nieuwegein wordt spoedig gesproken over de inrichting van het westelijke gedeelte van de binnenstad. Misschien kan een dergelijk project meegenomen worden in het ontwerp van het westelijke gedeelte.

Wanneer je zelf een CPO project wenst te starten in de provincie Utrecht dan is een tip om te kijken op de site van de provincie

1 like

Hoi Barbara,

Ook kwam ik deze website tegen, waarop het Rijksvastgoedbedrijf gebouwen en percelen verkoopt. Het voorbeeld laat een voormalige gevangenis in Utrecht zien. Zou toch een prachtig gebouw zijn om om te verbouwen en te herbestemmen tot woningen voor vele woningzoekenden, vanuit het initiatief van woningzoekenden in plaats van een ontwikkelaar.

Zo zie je maar weer dat er veel leegstand is en dat het de kunst is dat inzichtelijk te maken en vervolgens te gaan inzetten in projecten.

Groet, Sander

Bedankt Sander voor de tip!

1 like