WoonEvent Amersfoort

Op maandagavond 27 januari gaan we weer meedenken met de woningzoekenden. Dit keer in Amersfoort. Een grote stad met veel (onbekende) mogelijkheden voor woningzoekenden. Dit keer gaan we ook wat meer tools meenemen om onbekende oplossingen uit te denken met woningzoekenden. Dus naast bekende oplossingen, actiever werken aan het creëren van onbekende oplossingen!

Ben je nog zoekende naar een woonoplossing en valt Amersfoort binnen jouw zoekgebied? Schrijf je dan nu hier gratis in.

Op deze plek wil ik eens nagaan of we - in aanloop naar het WoonEvent - zoveel mogelijk vormen van wonen in Amersfoort kunnen verzamelen.

Aanwezig zijn:
Succesmakelaars
Portaal
Omnia wonen
De Alliantie

Daar tref je al flink wat woningen, in verschillende prijsklassen. Meer partijen zullen spoedig volgen.

Deze vorm van wonen is vast bekend in Amersfoort en werd mij meegegeven door De Alliantie, erg inspirerend:

Ook ontwikkelaar Latei en makelaar Woonvast hebben toegezegd mee te doen en zijn maandag 27 januari aanwezig

In Amersfoort vind je overigens veel informatie ten aanzien van nieuwbouwprojecten in Vathorst op de volgende site.
Ook tref je op deze site gegevens van het informatiecentrum, dat bezocht kan worden.

Het aantal aanmeldingen loopt flink op. Het eerste WoonEvent is bijna vol, maar er is al gesproken om spoedig een tweede WoonEvent te organiseren in Amersfoort.

Interessant project, wat we tegen komen in Amersfoort van Portaal in samenwerking met GAPPH. Het was vandaag in het nieuws. Blijkbaar alweer vol, maar er zijn wel wachtlijsten. Gelet op de hoeveelheid studio’s, misschien wel zinvol je in te schrijven?

De aanmeldingen voor het WoonEvent Amersfoort stromen binnen en zijn inmiddels de 100 overstegen. Om goede gesprekken te kunnen voeren, sluiten we morgen de inschrijving, maar… er wordt al gewerkt om heel snel op het WoonEvent van 27 januari een tweede WoonEvent te organiseren. Daar kan wel op ingeschreven worden!

Vandaag een leuk artikel in het AD Amersfoortse Courant, waarin ik een voorstelling geef van het aankomend WoonEvent in Amersfoort. Amersfoort belooft groter en beter te worden dan de voorgaande WoonEvents.
We zijn druk met de voorbereiding en willen iedereen naar huis laten gaan met tips, trucs, uitnodigingen bij marktpartijen, en… via Floqz werken we met partners aan opvolging van de mooiste ideeën die bedacht worden in de diverse brainstorms. Naast de gesprekstafels met bekende woningmarktpartijen, die antwoord kunnen geven op individuele woonvragen, nodigen wij iedereen uit om mee te brainstormen en nieuwe projecten en ideeen te initiëren! Op naar een vraaggestuurde woningmarkt.

Vandaag was er de radio een interessant item over de woningmarkt. Er is een probleem. Het loopt namelijk aan alle kanten vast. Daarnaast ziet het er niet naar uit dat de bouwproductie weer snel aantrekt. Welke andere oplossingen kunnen we bedenken om toch een woning te verkrijgen. Een ware brainstorm aan ideeën! Wij gaan dat maandag in Amersfoort ook doen, maar dan gericht op de aanwezige woningzoekenden.

Maandagavond organiseren we het WoonEvent in de Observant. We richten ook 4 speciale tafels in om nieuwe woonoplossingen uit te denken, waar we vervolgens met elkaar verder aan kunnen werken. De tafels kennen de volgende thema’s:

  • starters
  • senioren
  • pionieren
  • tijdelijk wonen

Ik ben erg benieuwd wat aan deze tafels uitgedacht wordt.

Wat een prachtig WoonEvent gisteren in Amersfoort en er zijn prachtige ideeën uitgedacht, die wij vervolg willen geven. Dit gaan we nog publiceren! Hierbij alvast weer de gemaakte tekeningen. Wie was aanwezig en wat vonden jullie ervan?
Het eerste WoonEvent in Amersfoort heeft 5 mooie ideeën opgeleverd. Deze ideeën zijn geplaatst onder het aanbod op onze website. Er wordt hard gewerkt om deze ideeën een vervolg te geven. Daar betrekken wij partners bij. Het forum breid ik uit met een categorie Floqz | Ideas waarmee de onderwerpen ook uitgebreider kunnen worden besproken.

De geopperde ideeën waren:

Het 5e idee gaat over de Zorgsaame wijk, waarbij mantelzorg dichtbij de zorgvrager woont, in de wijk, in de buurt of in de woning.