Woonbeurs Rotterdam 2024

Op 16 maart zijn wij ook weer aanwezig op de woonbeurs Rotterdam. Floqz en Woonlink helpen dan samen woningzoekenden verder op weg. We geven tips en trucs over de woningmarkt. In dit forumonderwerp verzamelen we alvast allemaal handige websites waar aanbod en informatie op te vinden is.

2 likes

Hier vinden jullie alvast alle deelnemers die op de Woonbeurs staan met hun projecten. Floqz en Woonlink staan op stand M14. Vorig jaar zag onze stand er alsvolgt uit. Dit jaar voeren we wederom wat verbeteringen door in de opzet, zodat nog duidelijker wordt dat wij woningzoekenden aan tips en trucs willen helpen.


WIST JE DAT# Binnen de gemeente Rotterdam veel verschillende woningbouwcorporaties actief zijn, waarvan Woonstad Rotterdam, Woonbron en Havensteder de grootste zijn.

2 likes

WIST JE DAT# Stichting Vestia voorheen ook tot één van de grootste woningbouwcorporaties behoorde van Rotterdam, maar Stichting Vestia niet meer bestaat sinds 1 januari 2023. Het oude Vestia is opgesplitst in drie nieuwe corporaties: Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag en Stedelink in Delft-Zoetermeer.

1 like

WISTJEDAT# In Rotterdam zijn er ook verschillende partijen die zich bezig houden met het huisvesten van specifieke doelgroepen zoals ouderen? SOR: Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam zet zich in voor de ouderen. SOR is in 1986 opgericht om ouderen in Rotterdam van een thuis te voorzien.

1 like

Dat zijn hele goede tips voor de woningzoekenden volgende week.

WISTJEDAT# SSHXL: Stichting Studenten Huisvesting kamers aanbied
voor studenten die tijdelijk komen wonen in Nederland#SHORTSTAY

WISTJEDAT# Het aantal senioren in Rotterdam groeit? Maaswonen zich daarom in voor ‘(jonge) senioren’ van 55+. Hierin werken zij o.a. samen met zorgpartijen en welzijnsorganisaties.

WISTJEDAT# Er gigantisch veel particuliere verhuurders actief zijn in #Rotterdam? Zie onderstaande linkjes! Floqz heeft het een ander voor u op een rij gezet!

1.Pararius
2. Kamernet
3. Kamerstunt
4. Huurstunt
5. 123wonen
6. Directwonen
7. Housinganywhere
8. Kamers Rotterdam
9. Woninghub

Hé Nawal, fijn al die sites waar mensen woningen kunnen vinden. Waar kan men zich daarvoor inschrijven en welke regels zijn er bijzonder om te benoemen, zoals voorrangsregels?

2 likes

WISTJEDAT# Woonnet Rijnmond adverteert woningen van woningbouwcorporaties op hun website! Via Woonnet Rijnmond kan o.a. gereageerd worden op ‘directekans-woningen’. Hierbij geldt de spelregel: Wie het eerste reageert, heeft ook als eerste recht op de woning!

WISTJEDAT# Je urgentie kan aanvragen bij verschillende woningbouwcorporaties in Rotterdam.
LET OP: Ben je huurder bij een woningbouwcorporatie? Vraag daar je urgentie aan!

WISTJEDAT: de gemeente Rotterdam een website heeft met alle nieuwbouwprojecten. #nieuwbouwkaart

WISTJEDAT: Op zoek naar Tiny Houses in Rotterdam en omstreken? Marjolein in het Klein heeft volgens ons het beste overzicht van alle Tiny House initiatieven in Nederland. Je treft ze hier. Maar ook deze sites zijn voor de Tiny House liefhebbers echt de moeite om te bezoeken: https://www.tinyfindy.com en https://www.marjoleininhetklein.com

1 like

WISTJEDAT: Woongroepen vinden is nog wel ingewikkeld, maar op deze site tref je heel veel verschillende soorten woongroepen. Misschien zit er iets voor jou bij.

1 like

WISTJEDAT# Woningzoekenden met een laag inkomen gehuisvest worden in een huurwoning die past bij hun inkomen. Dat noemt men passend toewijzen.

WISTJEDAT# Op de website van Woonnet de spelregels rondom passend toewijzen zijn uitgelegd?

WISTJEDAT# In Rotterdam de Thuisplusflats een ouderencomplex is waar u langer thuis kunt blijven met eventueel zorg die u nodig hebt. Ook worden activiteiten georganiseerd waarbij er ruimte is voor ontmoeting, samen eten en bewegen! Zie onderstaande Thuisplusflats in Rotterdam:

#55+ #WoonnetRijnmond
In Rotterdam zijn zes Thuisplusflats gestart:

  • Wooncentrum Helga (Lage Land) – woningcorporatie Wooncompas
  • Prinsessenflat (Prinsenland), woningcorporatie Woonstad
  • Leyerwaard/Grienderwaard (IJsselmonde), woningcorporatie Woonstad
  • IJsselburgh (Beverwaard), woningcorporatie Woonbron
  • De Kulk (Hoogvliet) en woningcorporatie Woonbron
  • Wooncomplex Laurens (Ommoord), woningcorporatie Maaswonen

Bedankt Nawal voor de tip

1 like